Het start met een schets

Je hebt vast en zeker een van onze exclusieve opblaasfiguren gezien op onze website. Poppen die nergens anders te huren zijn en dus volledig vanuit eigen creativiteit tot leven komen. Oké, soms helpen onze klanten met ideeën om een gekke pop te laten maken. Daarbij sluit dat ook volledig aan bij ons motto: “voor iedere jarige job, een passende opblaaspop.”

Wij geven je graag een kijkje achter de schermen bij de productie ervan. We nemen hierbij onze Sarah pop Bakster als voorbeeld. Dit nieuwe opblaasfiguur is te vinden op de pagina Sarah poppen.

Opblaaspop op maat getekend

Alles begint met een idee in het hoofd of door het zien van bepaalde objecten. In dit geval waren we op zoek naar een opblaaspop voor een vrouw. Een pop die past bij iemand die graag lekkere dingen bakt of veel in de keuken staat. Voor deze doelgroep is er momenteel niets op de markt als de traditionele Sarah pop.

We zijn uiteindelijk zelf aan het tekenen gegaan, maar wat gebruikt iemand in de keuken en welke kleding hoort daarbij? Je zoekt dan naar goed herkenbare materialen en kleuren die iedereen dus herkent. Van deze ideeën hebben we een moodboard gemaakt om zo een mooi overzicht te krijgen.

Werktekening voor productie

Nadat we klaar waren met onze schetsen, begon het maken van de werktekeningen. Samen met onze leverancier hebben we de ideeën uitgewerkt en hebben zei het vertaald naar digitale werktekeningen. Hierbij zijn we begonnen met het grove ontwerp van lijnen zoals een kleurplaat. Deze lijnen zijn uiteindelijk ook de snijlijnen die uiteindelijk allemaal aan elkaar gestikt worden.

schets van opblaaspop

Na het akkoord bevinden van de eerste 3D werktekeningen kon het inkleuren gaan beginnen. Dat is ook het moment waarbij alle facetten van het moodboard samen komen. Vanaf hier ontstaat er ineens een prachtige opblaaspop.

ontwerp van opblaaspop

Opblaaspop in productie

Wanneer alle tekeningen 100% zijn zoals wij willen, dan gaan het de productie in. Doeken worden vanuit daar gesneden en eventueel voorzien van een print. Vanuit daar gaat alles onder de naaimachine en ontstaat er het idee die je vooraf hebt op het papier.

Je weet nu wat er allemaal vooraf gaat om tot een unieke opblaaspop te komen. We zijn benieuwd wat jullie van onze Sarah Bakster vinden. Stiekem zijn wij in ieder geval erg trots op het eindresultaat.